WENTELTRAP CO.STUDIO

Opdracht

Dit exclusieve project hebben we uitgevoerd in opdracht van Co. Studio. Het ontwerp is van hun hand, de technische uitwerking en realisatie nam STAAV voor hun rekening.

Ontwerp

De ruimte waarin dit metaalwerk moest geplaatst worden, was een rechthoekige hoge trappenschacht van ca 3 x 2 x 8 m.

Er werden 2 stalen bordessen uitgetekend. Deze werden zijdelings verankerd in het verdiep met een 20-tal chemische ankers M16. De tredes bestaan uit 4 mm WGW staal. De zijwangen uit 10 mm gerolde plaat. Alles werd geverifieerd adhv FEM-analyses in Solidworks. 

 

Omdat het een ononderbroken trappengeheel vormt, moest dit ter plaatse gelast worden. De staalconstructie werd achteraf nog onderaan bepleisterd, wit geverfd en bekleedt met marmer (nog geen foto's van in deze reportage).

Atelierwerk

In het atelier werden de bordessen gelast en geschilderd in de rode menieverf. Elke trap werd vervolgens in 3 aparte stukken gelast om dan ter plaatse als een puzzel in elkaar te passen. Niet eenvoudig, omdat er weinig rechte kanten aan deze trap te vinden zijn. 

Plaatsing

Eenmaal ter plaatse, werden de afzonderlijke stukken binnengereden met een kar en onder het trapgat in positie gebracht. De onderdelen werden dmv een hijsinstelling opgetakeld. Alles werd van boven naar onder gemonteerd. Een echt huzarenwerk, maar het resultaat mag er wezen.

STAAV // Kleine Monnikenwerve 34  8000 Brugge // 0472 42 63 36 // info@staav.be // BE0758 579 194

  • Facebook | STAAV
  • Instagram | STAAV